Druidgrillning Aspö-2013-07-24

Logen Merlin gjorde intressant museibesök.

En onsdagseftermiddag i mitten av juli var det dags för logen Merlin att göra den traditionella utflykten till Aspö. Denna gång inledde man med ett besök på KA 2-muséet som finns på ön.

Ett 15-tal bröder med respektive tog färjan ut till Aspö. När vi kom fram tog SOÄ Hans Assarsson hand om oss och guidade oss igenom museet. Eftersom han själv varit anställd vid KA 2 fick vi en mycket kunnig genomgång av alla kanoner, fordon och andra ”pjäser” som finns på museet. Det visade sig också att några av de bröder som var med hade gjort sin värnplikt vid KA2 och därför kunde berätta om hur det var att t.ex. bemanna en artilleripjäs.

Efter museibesöket var dags att bege sig hem till br. Magnus Hansson och hans fru Pia för att avnjuta en härlig grillmåltid med tillhörande drycker. Vi satt nere vid strandkanten och njöt av ett fantastiskt väder och en underbar solnedgång.

 

KEA

Kommentarer är avstängda.