Bardating med reception-2014-01-24

Så var det då dags för logen Merlin att avhålla sitt första möte i de nya lokalerna efter den högtidliga lokalinvigningen. ÄÄ Michael Lundström kunde hälsa 35 bröder välkomna till ett Bardating med reception. Det var bröderna, Mattias Svensson, Karl-Gunnar Strand och Patrik Oskarsson från logen Merlin, samt Lars Karlsson från logen Värend som under högtidliga former blev upptagna i bardgraden.  Ceremonin inramades med vacker musik och en grupp Merlinbröder genomförde ett mycket fint bardaspel.

I efterlogen fick vi avnjuta en god tvårättersmiddag. Talet till fosterlandet hölls av MÄ Dennis Larsson och han försökte förklara vad fosterlandet egentligen är. Talet till kvällens recipiender hölls av ÄÄ Michael Lundström. Han berättade lite om bardernas egenskaper och önskade de nya barderna lycka till i sin fortsatta druidiska vandring. För recipienderna talade br. Patrik Oskarsson och han berömde logen Merlin och det varma mottagande de fått.

Gästande br. Hans-Erik Svensson från logen Värend tackade för maten med hjälp av en historia om när Per i Galtabäck var på kalas. Med en limerick av Hans Alfredsson tackade M Karl-Eric Andersson bröderna för en trevlig efterloge och bröt taffeln. Därefter fortsatte samvaron en bra stund in på kvällen.

Text och foto: KEA

Kommentarer är avstängda.