Logemöte-2015-04-25

9 Logen Merlin, Karlskrona. Druidstämma och Eubatmöte den 25 april.

 

Göte Nilsson

Göte Nilsson

Kvällen inleddes med en Druidstämma, där vi bland annat fick en ekonomisk rapport. Som ideellt inslag fick vi lyssna till ett pianostycke ur filmen ”Lincoln”.

Efter en ganska lång paus kunde ÄÄ Dennis Larsson hälsa 52 bröder välkomna till eubatmötet. Av dessa var tre gästande bröder, två från logen Värend och en från logen Thesevs. Mötet inleddes med en stämningsfull parentation över avlidne brodern Gösta Olsson. Efter att ärendelistan var avklarad var det dags för kvällens lite speciella ideella inslag ”Stafettpinnen”. Den som innehade detta uppdrag var OÄ Göte Nilsson. Han berättade på ett medryckande sätt om boken ”Hjärnrevolutionen” av Johan Norberg. Undertiteln till boken är: ”Varför din intelli- gens påverkar allt du gör – och allt du gör påverkar din intelligens”. Br. Göte gjorde en bra sammanfattning av boken och lät oss lyssna på flera av de citat från kända författare och forskare som finns med i boken. Detta är en bok som kanske fler av oss borde läsa. När uppdraget var avklarat lämnade br. Göte över stafettpinnen till MÄ Anders Welltén, som nu har i uppdrag att delge oss något intressant på ett kommande eubatmöte.

I efter logen blev vi serverade en god tvårätters middag med en snapsvänlig förrätt. Flera snaps- visor sjöngs och stämningen var hög. Br. Hans-Erik Svensson från logen Värend tackade för maten och vi fick naturligtvis höra en historia om ”Per i Galtabäck”. Därefter bröt M Johan Snaar taffeln och samvaron fortsatte sedan vid kaffeborden.

 

Text och foto: KEA

Kommentarer är avstängda.