Logemöte-2016-08-27

9 Logen Merlin, Karlskrona
Bardating och Eubatmöte den 27 augusti

CSN_9500-1

Termometern visade 25 grader i skuggan när det var dags att bege sig till terminens första logemöte med logen Merlin. Trots det fina sommarvädret hade 36 bröder samlats till Bardating. Kvällens tjänst- görande ÄÄ Anders Welltén genomförde mötet på ett bra sätt. Under punkten Ideellt fick vi lyssna till ”Ode till den nya världen” av Dvorak.
Därefter var det dags för ÄÄ att hälsa 44 bröder välkomna till kvällens eubatmöte. Under detta möte fick vi bland annat veta att fyra nya ansökningar om medlemskap i vår loge hade inkommit. Det gavs också lite information om kommande storlogemöten. Som ideellt inslag fick vi lite druidisk utbildning om hur man uppflyttas i de olika graderna i vår orden förmedlad av tjänstgörande MÄ Mattias Svensson.
Vid efterlogen fick vi avnjuta en god tvårättersmeny. Till den snapsvänliga laxförrätten sjöngs flera snapsvisor som fick stämningen att stiga med en gång.

CSN_9507

Efter att huvudrätten ätits berättade br. K-E Andersson lite om potatisens historia i Sverige. Det framkom då bland annat att det var en kvinna, Eva Ekeblad (född De la Gardie), som kom på att man kunde bränna brännvin av potatis. För detta blev hon som första kvinna invald i Kungliga Vetenskapsakademin.

CSN_9520

Därefter tackade kvällens MÄ Mattias Svensson för maten. Vid kaffet underhöll M Johan Snaar med ett klurigt musikquiz som gav upphov till många funderingar och diskussioner när vi försökte komma på svaren. Därefter var det dags att vandra hemåt i den ljumma sensommarnatten.

Text: KEA Foto: Carl Snaar

Kommentarer är avstängda.