Logemöte-2016-11-19

9 Logen Merlin, Karlskrona
Eubatmöte med reception 19 november.

I denna mörka och något kyliga novemberkväll kunde ÄÄ Dennis Larsson hälsa 35 bröder välkomna till kvällens möte med reception i eubatgraden. Efter logeöppning vidtog reception där Kristoffer Nord, Henrik Karlsson och Johan Petersson under en mycket högtidlig ceremoni blev upptagna som nya bröder i logen Merlin. Som vanligt såg Org. Ulf Ottosson till att receptionen inramades med vacker och njutbar musik. Under punkten Ideellt fick vi efter önskemål från en av recipienderna lyssna till ”Africa” med Toto.

Efterlogen inleddes med att Br. Robert Sandell höll talet till Fosterlandet. Han deklamerade några strofer ur sången ”Vackert land” av Bo Kaspers orkester. När varmrätten intagits var det dags för ÄÄ Dennis Larsson att hålla tal till de nya bröderna. Han talade bland annat om de olika graderna i druidorden och vikten av att vara flitiga besökare i logen. Han tog också upp lite om efterlogens ”ritualer”. För recipienderna talde br. Henrik Karlsson och han tackade för att de fått komma med och för all vänlighet som mött dem under kvällen.
MÄ Anders Welltén tackade för maten och meddelade att logen Merlin nu uppnått ”90-strecket” när det gäller antal medlemmar. Br. Karl-Eric Andersson gratulerade logen till de nya vita kapporna som användes vid receptionen idag och drog dessutom ett par limerickar. Därefter var det dags för M Johan Snaar att bryta taffeln och vi kunde vandra hemåt efter ett mycket fint och givande logemöte.

Nya eubater med ÄÄ och MÄ
Nya eubater med ÄÄ och MÄ 161119.jpg

Nya eubater
Nya eubater 161119

Nya eubater med faddrar
Nya eubater Med faddrar161119

Text: KEA Foto: Carl Snaar.

Kommentarer är avstängda.