Logemöte-2017-02-25

9 Logen Merlin Karlskrona

Druidstämma och eubatmöte den 25 februari

20170225_195551

I denna lite kyliga februarikväll hade ett trettiotal bröder infunnit sig när ÄÄ Dennis Larsson öppnade Druidstämman. Skm. Bo Lindgren redovisade bokslutet för 2016 och budget för 2017. Revisionsberättelsen föredrogs och stämman beviljade ansvarsfrihet. Stämman valde också representanter till Storlogemöten och Riksmötet 2017 i Linköping. Som ideellt inslag fick vi lyssna ”St. Francis” av Thomas Newman..

Efter en kort paus var det dags för ÄÄ Dennis Larsson att hälsa 38 bröder välkomna till kvällens Eubatmöte. Efter genomgången dagordning fick vi som ideellt musikaliskt inslag lyssna till ”Indiana” av Thomas Newman, detta med tanke på det vackra snölandskap vi har just nu.

I efterlogen fick vi först en minipaj med kantareller och som varmrätt revben på amerikanskt vis med bakad potatis som var en riktig ”höjdare”. Till förrätten sjöngs flera snapsvisor. Vi fick också lyssna till två ideella inslag. Först förklarade br. Mikael Wirbrand vad uttrycket ”Knall och fall” kommer ifrån. Det handlade bland annat om artilleriskjutning. Därefter berättade br. K-E Andersson om ”Stränga vintar” genom århundraden. Ett exempel var att 1459 kunde man fara på isen från Karlskrona till Memel, som vi idag kallar Klaipeda. Han avlutade sin berättelse med en limerick. Därefter var det dags för kvällens tjänstgörande M br. Henrik Stenmark att tacka för maten och därefter bryta taffeln. Därefter fortsatte samvaron en bra stund vid kaffeborden.

Text och foto: KEA

Kommentarer är avstängda.