Logemöte-2017-11-18

9 Logen Merlin, Karlskrona

 Förenklad Druidstämma och Eubatmöte med reception 18 november.

 Kvällen inleddes med en förenklad Druidstämma där vi bland annat balloterade en ny medlem.

Därefter kunde ÄÄ Dennis Larsson hälsa 45 bröder välkomna till kvällens möte med reception i eubatgraden. Efter logeöppning vidtog reception där Adam Lewis-Olsson under en mycket högtidlig ceremoni blev upptagen som ny broder i logen Merlin. Som vanligt såg Org. Ulf Ottosson till att receptionen inramades med vacker och njutbar musik. Under punkten Ideellt fick vi efter önskemål från recipienden lyssna till ”Down to the waterline” med Dire Straits. Därefter var det dags för tre representanter från SL Östanland med SÄÄ Peter Sunnanek i spetsen att träda in i Lunden. De hade kommit för att dela ut logens veterantecken för 25 års medlemsskap till Br. Lennart Lilja. Han fick mottaga denna utmärkelse vid en mycket fin ceremoni.

I efterlogen fick vi avnjuta en god tvårättersmiddag. Talet till fosterlandet hölls av MÄ Anders Welltén. Han kom in på både C J L Almqvist och fotbollsklubbar i Buenos Aires. ÄÄ Dennis Larsson höll tal till recipienden och han talade om att vara en flitig besökare och att ställa frågor om logearbetet. Adam Lewis-Olsson tackade för en fin och stämningsfull ceremoni och såg fram emot lära känna bröderna i logen. Tal till kvällens veteran hölls av Br, Hans Assarsson, som gick igenom en del av det som hänt under de 25 åren. Br. Lennart Lilja tackade för utmärkelsen och menade att ”tiden går fort när man har roligt”. Br. K-E Andersson drog ett par limerickar av nyss bortgångne Hans Alfredsson och SÄÄ Peter Sunnanek tackade för maten. Därefter var det dags för Lv. Ulf Gustavsson att bryta taffeln och därefter fortsatte samvaron vid kaffeborden.

 

Fr.v. Adam Lewis-Olsson, Lennart Lilja och Mattias Hansson, fadder

Fr.v. Adam Lewis-Olsson, Lennart Lilja och Mattias Hansson, fadder

Text och foto: KEA

Kommentarer är avstängda.