Logemöte 2019-02-23

9 Logen Merlin, Karlskrona

Eubatmöte med instruktionsloge 23 februari

ÄÄ Anders Welltén kunde hälsa 47 bröder välkomna till kvällens eubatmöte, varav 5 bröder kom från logen Ossian.
Eftersom det inte fanns någon ny broder att inviga blev det i stället en instruktionsloge. Man gick igenom de olika momenten som finns i ritualen för eubatgraden.
I efterlogen hade Fu, med logevärd Ulf Gustavsson i spetsen, ordnat med en tvårättersmeny som bestod av gubbröra och biff a la Lindström. Det smakade bra och till den snapsvänliga förrätten sjöngs flera snapsvisor. M Johan Snaar berättade om en kompis, Jan Hermansson, som hade sysslat med den japanska kampsporten Aikido. Han hade blivit utsedd till Shihan, en titel som endast 7 icke japaner har fått. Därefter berättade br. K-E Andersson om Alfred Tennysson, författare till nyårsdikten ”Nyårsklockan”. Vi fick också som avslutning på berättelsen lyssna till Anders de Wahls uppläsning av den kända dikten.
Logen Ossians ÄÄ Andrej Krugly tackade Fu för den välsmakande måltiden. Därefter fortsatte samvaron vid kaffeborden.

Text: KEA, Foto: ??

Kommentarer är avstängda.