Logemöte 2019-03-30

9 Logen Merlin, Karlskrona

Druidstämma och Eubatmöte, ”Äldre bröders afton” 30 mars

ÄÄ Anders Welltén kunde hälsa 31 bröder välkomna till D-stämman. Efter genomgången dagordning, med bl.a. ett beviljat avgångsbrev, fick vi under punkten Idéellt lyssna till ”About the clouds” av Kevin Kendle.
Därefter var det dags för ex-ämbetsmännen att träda i aktion. Kvällens ÄÄ Hans Assarsson kunde hälsa 40 bröder välkomna till eubatmötet. Till sin hjälp hade han TjOÄ Rolf Mattsson, MÄ Michael Lundström, M K-E Andersson, Skr Magnus Hansson, Skm. Roland Hansson, Iv. Dennis Larsson, Yv. Conny Ovesson, Org. Anders Welltén och Ark. Mikael Wirbrand. Det visade sig att takterna från förr sitter kvar och det blev ett mycket bra genomfört möte. 
I efterlogen hade Fu. med lv. Ulf Gustafsson i spetsen ordnat en god tvårätters meny som bestod av Chicken à la king och Wallenbergare med tillbehör. Som idéellt inslag berättade br. Roland Hansson om Carl Tersmeden (1715-1797). Vi fick bl.a. höra om hans ganska ”vidlyftiga” liv innan han till slut blev kommendör och varvschef i Karlskrona. MÄ Michael Lundström tackade för maten och därefter fort- satte samvaron vid kaffeborden.

Text och foto: KEA

Kommentarer är avstängda.