Logemöte 2019-08-31

9 Logen Merlin, Karlskrona.

Bardating och Eubatmöte med Åminnelseloge den 31 augusti

Termometern visade drygt 25 grader i skuggan när det var dags att bege sig till terminens första logemöte med logen Merlin. Trots det fina sommarvädret hade 28 bröder samlats till Bardating. ÄÄ Anders Welltén genomförde mötet på ett bra sätt. Under punkten Ideellt fick vi lyssna till ledmotivet ur filmen ”Victoria & Abdull av Thomas Newman. Därefter var det dags för ÄÄ att hälsa 34 bröder välkomna till kvällens eubatmöte. Efter sedvanlig logeöppning vidtog en mycket fin åminnelseloge för att hedra våra avlidna bröder. Ceremonin inramades med fin pianomusik.

Vid efterlogen fick vi avnjuta en god tvårättersmeny. Till den snapsvänliga förrätten gubbröra sjöngs flera snapsvisor som fick stämningen att stiga med en gång. Huvudrätten bestod av pannbiff med alla tillbehör. ÄÄ passade på att dela ut ett 100-märke till br. Roger Sternestedt. Br. K-E Andersson läste dikten ”Romans” av Pälle Näver och den handlade passande nog om den ljumma augustinatten. Br. Hans Assarsson informerade SGLD-mötet som hålls i Karlskrona den 7/9 med logen Merlin som värd. Gästande broder Holger Schwerin från Stella Polaris tackade för maten på ett humoristiskt sätt, med en rolig historia. Därefter bröts taffeln och fortsättning följde vid kaffeborden innan det var dags att vandra hemåt i den ljumma sensommarnatten.

Text: KEA

Kommentarer är avstängda.