Lillejul 2019-12-14

9 Logen Merlin, Karlskrona

Eu-möte ”Lilla julafton” 14 december

Denna lite ruggiga lördag var det dags för logen Merlin att fira ”lillejul” som årets sista logemöte. ÄÄ Anders Welltén kunde hälsa 43 bröder välkomna till kvällens möte. Det började med att M Johan Snaar tände de sju ljusen med en vers till varje, som lästes av br. Lennart Håkansson. Han fortsatte sedan med att traditionsenligt läsa berättelsen ”Julotta” av Albert Engström. Under pauserna i läsningen sjöng bröderna 5 olika julsånger. Org. Ulf Ottoson gav oss också ett musikaliskt julkort, när han framförde ”Man with the bag” på ett fint sätt. Därefter kom TOMTEN alias br. Anders Johnsson och bjöd oss till glöggbordet.

Därefter var det dags för Lv. Ulf Gustafsson att bjuda oss till julbordet som han tillsammans med Fu hade ”komponerat” på ett utmärkt sätt. Under måltiden sjöngs ett antal julsnapsvisor och stämningen var verkligen hög. Efter maten blev det musikunderhållning av Niklas Nyström. Han sjöng lite olika sånger och drog lite roliga historier mellan låtarna. Därefter kom Merlins lucia där i år br. Bo Lindgren blev krönt. Mötet avslutades med julklappsutdelning och lotteridragning.
Text: KEA

Kommentarer är avstängda.